Hoppa till huvudinnehåll

Det starka samhällets revansch

"Låt oss göra det kommande decenniet till det starka samhällets revansch!" Stefan Löfven angav, i talet på 1 maj 2018, riktningen för socialdemokratins kommande decennium. Han satte därmed ord på något många hade längtat efter – en långsiktig vision om vilket Sverige vi vill bygga. Detta är ett studiematerial för dig som vill diskutera grundläggande Socialdemokratiska värderingar och samhällsbygge


Under de senaste decennierna har samhället försvagats. Allt fler oroar sig för att samhällets stöd inte finns där när de behöver den. Det skapar rädsla och otrygghet, något som demokratins motståndare utnyttjar.

I denna bok får Stefan Löfven i en essä samt Magdalena Andersson, Peter Hultqvist och Margot Wallström i intervjuer utveckla tankarna om det starka samhället.
De intervjuade fördjupar sig i några teman var där varje tema inleds med en introduktion som redaktörererna ansvarar för.

Det starka samhällets revansch handlar om att politiken måste kliva fram, med investeringar, samhällsansvar och jämlikhetsfokus.
Du som vill köpa boken kan göra det här

Klicka på bilden nedan för att komma till materialet (pdf 0.5 MB)

Klicka på bilden nedan för att komma till diskussionsfrågorna (pdf 1.9 MB)