Hoppa till huvudinnehåll

Det feministiska löftet

Vi har sett feminismen ta plats i utrikespolitiken i Sverige, men vad skulle hända om den fick ett större utrymme även i andra frågor? I elva kapitel görs fördjupningar av tongivande debattörer i lika många politikområden för att testa just detta.

”Den feministiska politiken behövs och kompletterar den över hundra år långa kampen för frigörelse som arbetarrörelsen bedrivit. Det handlar om att ge både män och kvinnor frihet från stereotypa könsroller som förkortar mäns liv och begränsar kvinnor på arbetsmarknaden.”

Johan Lindholm Förbundsordförande Byggnads


Ett tjugotal röster svarar på frågan hur arbetarrörelsens jämställdhetsvisioner för det tjugoförsta århundradet kan förverkligas. Varje kapitel avslutas med diskussionsfrågor som kan användas till enskild reflektion eller i grupp. Antologin Det Feministiska Löftet ges ut av ABF och LO.

Medverkande skribenter: Margot Wallström, Diana Mulinari, Therese Guovelin, Helén Pettersson, Monica Widman Lundmark, Talla Alkurdi, Tapio Salonen, Carina Ohlsson, Johanna Rickne, Olle Folke, Marie Linder, Johan Lindholm och Jytte Guteland.

Förord: Helén Pettersson och Karl-Petter Thorwaldsson

Redaktör: Lina Stenberg

Läs mer och köp boken här

Klicka på bilden nedan för att komma till materialet (pdf 1.0 MB)