Hoppa till huvudinnehåll

Nytt studiematerial - Det starka samhällets revansch

Publicerad

Socialdemokraterna startar nu en bred diskussion runt om i Sverige om vilka idéer som bygger det starka samhället. Efter en intensiv valrörelse, vill vi nu skapa förutsättningar för en fördjupad diskussion om hur vi bygger det starka samhället och därigenom ett tryggare Sverige.

Initiativet tar sin utgångspunkt i intervjuboken ”Det starka samhällets revansch” som gavs ut under valrörelsen. I sitt Första maj-tal 2018 angav Stefan Löfven riktningen för svensk socialdemokrati under kommande decennium. Han satte ord på sin vision för socialdemokratins samhällsbygge – ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige.

I boken ”Det starka samhällets revansch” får fyra av socialdemokraternas främsta företrädare utveckla sina tankar om vad det starka samhället är för dem.

Vi försöker sätta dagsaktuella politiska frågor i ett idépolitiskt sammanhang. Det handlar om generell välfärd, maktbalansen på arbetsmarknaden och jämlikhet mellan människor och mellan stad och land, säger Ulrika Lorentzi, en av redaktörerna för boken.

Materialet hittar du här